PLAN DE TRABAJO COMENIUS
PRIMER CURSO ESCOLAR: 2009/2010
HORTA ESCOLAR ECOLÓXICA
- Estudio da agricultura da zona.
- Produtos do outono. Exposición de produtos propios da zona.
- Intercambio cos nosos socios de diversas sementes ou plantas.
- Toma de decisións acerca de que produtos podemos cultivar nos.
- Calendario de plantacións ( Cada país ten que facer o seu)
- Compost: iniciación da fabricación de compost que continuará ao longo do proxecto.
- Exposición teórica: charlas a alumnos e pais/nais sobre o compost.
- Preparación dos lugares nos que imos facer os nosos cultivos: xardíns , macetas
- Iniciación do diario da horta que vai seguir ao longo de todo o proxecto
- Creación do Consello da Horta: formado por persoas da comunidade escolar que poidan aportar coñecemento e experiencias ao noso traballo. Este consello continuará ao longo do proxecto.
- Cultivo de productos da zona
- Cultivo de plantas procedentes dos países socios
- Coidado das plantas cultivadas.
Alimentación saudable
- A pirámide dos alimentos
- Enquisa sobre hábitos de alimentación.
- O almorzo, almorzo saudable ( froitos secos,mel, iogur feito na escola)
- O almorzo nos distintos países socios.
- Alimentación saudable: a merenda na escola.
- A merenda nos países socios.
- Merendas na escola: outono: froitos secos,mel, iogur feito na escola)
inverno: degustación de froitos de inverno:cítricos.
- O xantar: O xantar nos distintos países.
SEGUNDO CURSO ESCOLAR: 2010/2011
HORTA ECOLÓXICA
- Recolleita dos productos cultivados.
- Estudio das causas que influíron nos resultados máis ou menos satisfactorios do noso traballo ( o clima, coidados prestados)
- Estuio comparativo do desenrolo dos productos da nosa zona e dos productos procedentes dos países socios.
- Estudio comparativo dos productos cultivados en cada país mediante presentacións en power point, vídeos...
- Exposición dos productos cultivados.
- Elaboración dunha ficha das plantas da zona: nome popular en idioma propio e idioma da asociación.nome ciéntifico, época para plantar e recollar, coidados que precisa, pragas ou enfermidades...
- Elaboración ficha de traballo para os alumnos/as na que se resuma o traballo realizado
- Cultivo da horta procurando non cometer os erros que se poideran cometer o ano anterior e que constarán no diario da horta.
- Intercambio entre as escolas das fichas realizadas das plantas.
- Exposición das diferentes fichas recibidas dos países socios.
- Elaboración dunha unidade didáctica para aplicar en tódalas áreas.
ALIMENTACIÓN SAUDABLE
- Degustación dos productos da nosa horta.
- Estudio comparativo dos hábitos alimenticios dos países socios.
- Recopilación de receitas de cociña.
- Intercambio de receitas de cociña entre os alumnos/as das escolas asociadas
No hay comentarios:
Publicar un comentario